AKP: Muharrem İnce'yi takdir ediyoruz

AKP: Muharrem İnce'yi takdir ediyoruz

AKP'den bugün Muharrem İnce'nin yaptığı konuşmaya yönelik bir açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CNN TÜRK canlı yayınında seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün yaptığı açıklamalara da değinen Ünal, İnce’nin tavrını takdir ettiklerini söyledi.
İnce’nin söylediği "Başkalarının yenilgileri üzerine bir galibiyet inşa edemezsiniz. Kendi zaferinizi kazanmak için çalışmanız gerekir." sözüne atıfta bulunan Ünal, bu sözü çok değerli bulduğunu ifade etti.

İnce'nin "Sayın Erdoğan, artık hepimizin cumhurbaşkanı olun, herkesi kucaklayın." açıklamasının hatırlatılması üzerine Ünal, "Cumhurbaşkanımız hem Belediye Başkanlığı hem Başbakanlığı hem Cumhurbaşkanlığı döneminde her zaman kucağını açtı, elini uzattı ama takdir edersiniz ki sıkılı yumrukla tokalaşamazsınız. Eğer siz hakaret, nefret dili üzerinden, demokrasiye yakışmayan 'tek adam, diktatör' gibi ifadelerle bir siyaset dili, siyasal söylem oluşturursanız, muhatabınıza dönüp 'Sen, benimle niye anlaşmıyorsun' diyemezsiniz. Çünkü öncelikli olarak, o siyasetin, siyasal, demokratik kültürün gereklerini yerine getirmeniz gerekir." ifadesini kullandı.