AKP, Moody's'in kararını bile 'fırsata çevirme' peşinde: Bir oy verin, bunlara tokat olsun

AKP, Moody's'in kararını bile 'fırsata çevirme' peşinde: Bir oy verin, bunlara tokat olsun

Moody's'in Türkiye’nin kredi notunu düşürme kararıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve BDDK’dan tepki geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Yeni Sanayi Sitesi'ndeki esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme ve finans kuruluşlarının Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yaptığını iddia eden Tüfenkci, Moody's'in 10’dan fazla Türk bankasının notunu düşürmesine ilişkin konuştu.

YİNE ‘OPERASYON’

"Bu esasında operasyonun devamı niteliğinde. 19 Türk bankasının notunun düşürülmesi veya izlenmeye alınması, özel sektördeki şirketlerin izlenmeye alınması... Gerekçeleri oldukça komik. 'Bir takım yönetim bozuklukları veya finans yükü' diyorlar. Türk bankacılık sisteminin hem finans hem yönetim yapısı çok sağlam” görüşünü savunan Bakan Tüfenkci, söz konusu açıklamaların algı oluşturma gayreti olduğunu öne sürdü.

Bülent Tüfenkci, "Biz bu operasyonlara hazırlıklıyız, Türkiye bunların üstesinden gelebilecek. İnşallah 24 Haziran'da milletimiz sandıkta bunun cevabını en iyi şekilde verecek” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

‘ERDOĞAN SEÇİLİRSE BUNLARA TOKAT OLACAK’

Erdoğan’ın yeniden seçildiğinde ‘o derecelendirme kuruluşlarının tamamı milletimizden gerekli tokadı ve cevabı almış olacak’ diyen bakan, bunu da fırsata çevirerek oy istedi, halka ‘bu operasyonları bir oyunuzla bozun’ çağrısında bulundu.

‘KARAR GAYRİ AHLAKİDİR’

Öte yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben de "Moody's'in kararının TCMB'nin faiz artırımı ile aynı gün akşamı yapılması manidar olup, bir o kadar da gayri ahlakidir" ifadesini kullandı. (AA)

DAHA FAZLA