AKP belediyeleri kaybedince 5 bin 600 işçi Hak-İş'ten ayrıldı

AKP belediyeleri kaybedince 5 bin 600 işçi Hak-İş'ten ayrıldı

AKP'nin büyükşehirleri kaybetmesinin ardından yandaş sendika Hak-İş'ten istifalar hızlandı.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, 1 Nisan'dan bu yana 5 bin 647 taşeron işçinin Hak-İş'ten ayrılıp DİSK ve Türk-İş'e geçtiğini belirtti. Arslan, İstifaların devam etmesi halinde gerekirse Çalışma Bakanlığı'ndan teftiş talebinde bulunacaklarını söyledi.

Sendika başkanlarını Ankara'da toplayan Hak-İş Başkanı Arslan, AKP'den CHP ve HDP'ye geçen belediyelerdeki Hak-İş üyesi taşeron işçilerin kendi istekleriyle değil baskıyla imza attıkları iddiasında bulundu.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Arslan Hak-İş'ten istifa edip DİSK ve Türk-İş'e geçen işçi sayısının 6 bin 647'ye ulaştığı bilgisini verirken, 4 bin 831 işçinin Hizmet-İş, 566'sının Öz Güvenlik- İş ve 250'sinin de Öz Taşıma-İş Sendikası'ndan istifa ettiğini açıkladı. Üye kayıplarının devam etmesi halinde belediyelerle sonuna kadar mücadele edecekleri uyarısında bulunan Arslan, işçilere yapılacak baskılara karşı savcılıklara suç duyurusu, Uluslararası Çalışma Örgütü'nü harekete geçirme ve Çalışma Bakanlığı'ndan teftiş isteme dahil bir dizi önlem alacaklarını söyledi.