'Afrinlilerin evlerine dönmesine izin verilmiyor'

'Afrinlilerin evlerine dönmesine izin verilmiyor'

TSK ve ÖSO’nun ortaklaşa başlattığı saldırı sonucunda 18 Mart’ta girilen Afrin’le ilgili yandaş medyada yer alan haberlere karşın, farklı iddialar gelmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heat Nauert, TSK ve ÖSO’nun işgal ettiği Afrin’den “daha önce ayrılan insanların evlerine dönmelerine izin verilmediğini” açıkladı.

Nauert, dün (4 Mayıs) yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nauert,”Afrin'deki durumu çok yakından takip ediyoruz. Son bir iki aydır bu konunun üzerinde duruyoruz. Afrin'den 140 bin kişi ayrıldı. Şu aşamada en azından şunu söyleyebiliriz ki bu kişilerin evlerine ve yaşadıkları yerlere geri dönmelerine de izin verilmiyor” ifadesini kullandı.

‘KAYGILARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Nauert açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Biz geride kalan haftalarda ve aylarda Afrin'deki insani kriz konusundaki kaygılarımızı da dile getirdik ve bu kaygılarımız halen de devam ediyor. Bölgede bulunan aralarında Türkiye, Rusya ve Suriye'nin bulunduğu tüm taraflara bölgeye uluslararası yardım organizasyonlarının girmesine ve insanların evlerine geri dönmelerine izin verilmesi çağrısında bulunuyoruz. İnsanlar evlerine döndüklerinde de güven içerisinde olmalılar ve buna gönüllü olmalılar ve eve dönenlerin güvenliği bizim üzerinde önemli durduğumuz konulardan biri.”