'Afrin konusunda İmralı ile görüşüldü'

'Afrin konusunda İmralı ile görüşüldü'

Murat Karayılan Afrin ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan,  Afrin’deki direnişin durdurulması için devletin İmralı’ya bir heyet gönderdiğini iddia etti.

Fırat Haber Ajansı (ANF) Kürtçe servisinin geçtiği habere göre, Dengê Welat radyosuna konuşan Karayılan, Öcalan durumuyla ilgili yeni bir gelişmenin olduğunu aktardı.

“Büyük savaşın İmralı’da” yürütüldüğünü ifadelerini kullanan Karayılan şu iddialarda bulundu, "İmralı’daki yeni gelişmeye ilişkin olarak şunları söyledi: Bizler yeni bilgiler aldık. Türkiye ve Rusya arasında stratejik bir ittifak yapılmıştır. Afrin’deki direnişi durdurmak için bir heyet olarak İmralı’ya gitmişler ve Öcalan üzerinde baskı kurup, bu talepte bulunmuşlar. Bu talep Öcalan tarafından reddedilmiştir."

' DAHA KAPSAMLI BILGILER KAMUOYUNA AÇIKLANACAK'

"Bu durum çok önemlidir. Türk devleti, Kürtlerin direnişini kırmak için birçok güçle ittifak yapmıştır. Duruşları ve saldırıları sıradan değildir. Bu saldırı çok kapsamlı ve derin bir saldırıdır. Ortaya çıkan diğer bir durum da, Afrin’de halkın direnişi karşısında çok zorlanılmıştır. Direnişi kırmak için her türlü yol ve yönteme başvurdukları anlaşılmaktadır. Bu çerçevede bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bilgiler kamuoyuyla paylaşılacağına inanıyorum.”