Af istenen 'kader mahkumları'

Af istenen 'kader mahkumları'

Bahçeli genel affı, bu defa da isyanla korkutarak gündeme getirdi.

İleri Haber

Cumhur İttifakı parçası MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği genel af önerisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan veto yemiş ve “böyle bir af söz konusu değil” açıklamaları yapılmıştı.

Bahçeli, genel af önerisini bu sefer de 'isyan'la gündeme getirerek "Cezaevindekiler kader kurbanı olmaktan çıkıp isyan başlatırlarsa ne olur?" diye sordu.

Kendisine sorulan af ile ilgili soruya “Terörden tutuklular için gayret göstereceğiniz yerde 235 bin gariban var cezaevinde bunlarla uğraşın." dedi.

Seçime kısa bir süre kala isyan başlatılabileceğini iddia eden Bahçeli, "Kader kurbanı olan insanları ayıklayıp dışarı çıkartın, Türkiye biraz rahatlasın, rehabilite olsun.” diyerek suç dağılımlarını gözetmeden "kader kurbanı" yorumu getirdi.

Cumhur İttifakın'daki Gezi Direnişi korkusunu da yansıtan Bahçeli  “İsyan olduğu takdirde Türkiye, büyük bir felakete sürüklenebilir. Gezi olaylarından çok daha korkunç ve çok daha gaddar olur.“ dedi.

'KADER KURBANI' SUÇLARI: CİNAYET, CİNAYETE TEŞEBBÜS, CİNSEL SUÇLAR

Bahçeli'nin “kader kurbanı” diye adlandırdığı suçluların Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı istatistiklerine göre suç dağılımı ise şöyle:

Cinayet                                   28.996

Cinayete teşebbüs                 1.821

Cinsel suçlar                          15.226

Dolandırıcılık                          5.890

Fuhuş                                     2.071

Hırsızlık                                  42.589

Sahtecilik                               8.874

Uyuşturucu                            35.385

Yağma ve Gasp                     22.881

Yaralama                               23.278

Toplam                                187.011                                 

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nn verilerine bakılınca 235 bin gariban diyerek sınırlarını kendisinin çizdiği bir genel af ile Bahçeli kimleri özgürleştirmeyi planlıyor kamuoyunda sıkça tartışılmakta.