Adnan Oktar'ın avukatından 'akıl sağlığı' açıklaması

Adnan Oktar'ın avukatından 'akıl sağlığı' açıklaması

Operasyonla gözaltına alınan Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir, "Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir” açıklaması yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin dün sabah düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve kamuoyunda 'Adnan Hoca ' olarak bilinen Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir’den ‘akıl sağlığı’ açıklaması geldi. Demir özetle şu açıklamayı yaptı:

"Kaçarken yakalandığı haberi bilgisi doğru değil. Akıl sağlığının yerinde olup olmaması ile ilgili mesele Adli Tıp tarafından verilecek bir raporla sabit olur. Bu cezasızlık sebebidir. Ancak gündemimizle böyle bir konu söz konusu değil. İleriki aşamada biz hukukçu olarak bunu değerlendiririz. Onunla ilgili bizim gözlemimiz önemli, müvekkilin talebi önemli, mahkemenin gözlemi, yargı makamlarını gözlemi önemli şuan gündemimizde savunma olarak böyle bir düşüncemiz yok.

'İTİRAZ EDECEĞİZ'

“Dosyada kısıtlılık kararı var. Belli deliller saklanabiliyor. Usule ilişkin belgelerle ilgili bir yasak var. Bunlar vekilden saklanamıyor. Bunları temin edeceğiz” diyen Demir, itiraz edeceklerini kaydederek şöyle devam etti: “Gözaltı kararına itiraz edeceğiz. Mal varlığına tedbir konulması kararlarının tamamına itiraz edeceğiz. Bunlarla ilgili Sulh Ceza Hakimliği çok kısa sürede karar verecek bunları da sizinle paylaşacağız."

‘SORUŞTURMAYA BİR ANLAM VEREMEDİ’

Demir, "Genel olarak diyor ki; biz bu ülkenin yıllardır gündeminde, medyanın gündeminde olan birisiyim. Devletle iç içe olan birisiyim. Soruşturmaya bir anlam veremedi. Üzüldüğünü söyledi. Kendisini aklayacağını düşünüyoruz. Türkiye'de OHAL şartları devam ettiği için usul yasalarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. OHAL şartları devam ediyor. 7 gün gözaltı süresi var. Bir 7 gün daha Cumhuriyet Savcısı bunu uzatabilir. Gözaltındaki kişi sayısı göz önüne alındığında 14 günü kullanacaklarını düşünüyoruz. Dosyada kısıtlılık kararı var. Biz avukatlar dosyayı inceleyemiyoruz. İddia kapsamındaki delilleri biz göremedik. Göremediğimiz için müvekkilimizle bu deliller hakkında konuşamıyoruz” diye ekledi.

İLERİ HATIRLATIYOR: NE OLMUŞTU?

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adnan Oktar ve grubuna yönelik 5 ilde operasyon başlatmıştı. Başlatılan operasyon kapsamında 235 kişi hakkında gözaltı karar verilmişti. Operasyon kapsamında Adnan Oktar'ın evine, canlı yayınların yapıldığı A9 TV'ye baskınlar düzenlenmiş, Oktar da Çengelköy'deki evinde gözaltına alınmıştı. Başsavcılık, Adnan Oktar'ın kaçmaya çalışırken yakalandığını açıklamıştı. Adnan Oktar'ın mal varlıklarına el konurken şirketlerine kayyum atanmıştı. Oktar'ın evinden birçok tarihi eser çıkarken garajdaki çoğu lüks 16 araca da el konulmuştu.