Adana'da valiliğin Onur Yürüyüşü yasağına tepki: Alışın, buradayız

Adana'da valiliğin Onur Yürüyüşü yasağına tepki: Alışın, buradayız

Valiliğin Onur Yürüyüşü yasağı kararına karşı basın açıklaması düzenlendi.

Adana Onur Yürüyüşü Komitesi, yürüyüşün Valilik tarafından yasaklanmasına ilişkin bugün (7 Temmuz) İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Komite adına basın açıklamasını Adana LGBTİ+ Dayanışma’dan Mehmet Bayram okudu. Bayram, Adana Valiliğinin ilk defa yapılacak Adana Onur Yürüyüşünü yasaklamasının ifade ve örgütlenme özgürlüğü ile toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkını ihlal ettiğini söyledi. 

VAR OLAN NEFRETİN BİR PARÇASI

Valiliğin “Halkın sosyal sınıf, ırk, din mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği” iddiasıyla yasaklanmış olmasına tepki gösterilen açıklamada Bayram, Adana Valiliği’nin kararı var olan nefretin bir parçasıdır ve meşru değildir” dedi.

‘ALIŞIN,GİTMİYORUZ‘

Komitenin, Adana’daki LGBTİ’lerin hak ihlallerinin son bulmasını, Ankara ve İstanbul’daki LGBTİ örgütlerinin faaliyetleri yasaklanmasını ve 26. İstanbul Onur Yürüyüşü’nün engellenmesini protesto etmek amacıyla kurulduğunu belirten Bayram “Bizler Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseksler (LGBTİ)’ler olarak; Hayatın ve bu toplumun birer parçasıyız. Onurluyuz ve Adana’dayız! Alışın gitmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Onur Yürüyüşü Komitesi  “Adana Onur Yürüyüşü 7 Temmuz 2018 tarihinde Abidin Dino Parkı’ndan Atatürk Parkı’na yürüyüşü yapılmasına, basın açıklaması ardından Atatürk Parkında #YasaklaraKarşıAlandayız forumu düzenlenmesi planlanmıştır.” dedi.


 

DAHA FAZLA