ABD'nin sınırda gözaltına aldığı 6 çocuk hayatını kaybetti!

ABD'nin sınırda gözaltına aldığı 6 çocuk hayatını kaybetti!

ABD Sınır Devriyesi tarafından gözaltına alınan10 yaşındaki El Salvadorlu bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, doğuştan kalp rahatsızlığı olan bir kız çocuğun, eylül ayında, Nebraska'daki bir hastanede öldüğünü açıkladı. Böylece son 6 ayda gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirdiği öğrenilen göçmen çocukların sayısı 6'ya yükselmiş oldu.

 

Çocuğun ABD'ye ne zaman ve nasıl girdiğine ilişkin ise bilgi verilmedi. Demokratlar ise, göçmen çocuk ölümleri hakkında soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz aylarda Meksika sınırından geçişlerin çok arttığı gerekçesiyle yasa dışı göçün üzerine gideceğini duyurdu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Trump, 2017'deki başkanlık seçimleri kampanyasından beri sınır güvenliğini sıkılaştırma yönünde politikalar güdüyor. Meksika'yı da ‘uyuşturucu, suç ve tecavüzcüleri ABD'ye getirmekle’ suçluyor.

Ancak ABD Başkanı geçtiğimiz yılın sonunda bu çabalarıyla ülkeyi bir çıkmaza soktu. Sınıra duvar inşa etmek için ihtiyacı olan 5.7 milyar doları (yaklaşık 33.5 milyar TL) Kongre'den alamayınca, bütçe onaylanmadı, hükümet de kapandı.

Trump, bu duruma tepki gösteren Demokratları da sık sık eleştirdi.