ABD'de patlama: Yaralılar var

ABD'de patlama: Yaralılar var

ABD’nin daha önce de 3 bombalı saldırının yaşandığı Austin kentinde yine patlama meydana geldi. İlk gelen bilgilere göre patlamada 2 kişi yaralandı.

ABD'de bulunan Texsas eyaletinin başkenti Austin'in Travis Country mahallesindeki bir evde henüz bilinmeyen bir sebepten patlama oldu.

Daha önce 3 bombalı paketli saldırıya sahne olan şehirdeki son patlamanın önceki saldırılarla bağlantısı olabileceği üzerinde duruluyor.

Bölge halkına şüpheli paketleri açmaması uyarısında bulunan Austin Polis Şefi Brian Manley, "Bombalı paketler, dokunulmadığı ya da açılmadığı sürece patlamıyor" diye konuştu. Manley, patlamanın yaşandığı mahalle sakinlerinin de evlerinde kalmalarını istedi.

İKİ GENÇ YARALANDI

Patlamada yaralanan 20'li yaşlardaki iki genç hastanede tedavi altına alınırken, doktorlar yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıkladı.

DAHA ÖNCE DE 3 PATLAMA OLMUŞTU

Austin, daha önce de 3 patlamayla sarsılmıştı. Son patlama, Austin'de 3 hafta içinde yaşanan dördüncü patlama oldu. Daha önceki patlamalarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

IRKÇI SALDIRI İHTİMALİ

Önceki üç patlamanın da Afrika kökenli ABD vatandaşlarının evinde yaşanması nedeniyle, polisin ırkçı saldırı ihtimali üzerinde durduğu ifade edildi.