ABD darbe çağrılarına devam ediyor!

ABD darbe çağrılarına devam ediyor!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Venezuela ordusuna yaptığı darbe çağrılarına devam ediyor.

İleri Haber

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton twitter üzerinden Venezuela ordusuna yönelik yaptığı darbe çağrılarına devam ediyor. 

Bolton twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "ABD, demokrasiyi savunan ve Devlet Başkanı Juan Guaido'yu ve onun anayasal hükümetini tanıyan üst düzey askeri yetkililere yaptırımları kaldırmayı düşünüyor yoksa uluslararası finans çemberi tamamen kapatılacak. Doğru seçimi yapın" ifadelerini kullandı. 

John Bolton, geçtiğimiz gün Kolombiya Dışişleri Bakanı Carlos Holmes Trujillo ile buluşmuş, bu görüşme Venezuela'ya askeri müdahale üzerine görüştükleri şeklinde yorumlanmıştı. Venezuela'nın Valencia Havalimanı'nda ise Miami'den gelen bir uçakta ABD menşeeli silahlara el konmuştu. ABD Devlet Başkanı Donald Trump ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton Venezuela'ya dönük darbe ve askeri müdahale çağrılarını her seferinde yineliyor.

[ih2]

Venezuela'da ABD destekli darbe girişimi ise şiddet kullanımını artırıyor. Geçtiğimiz gün Venezuela'lı 'muhalifler'in Venezuela ordusuna karşı silah kullandığı görüntüler ortaya çıkmıştı. 

[ih3]