'Hendek' bahanesiyle 657 hedefte

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, kamuda iş güvencesini ortadan kaldırmak amacıyla 657 sayılı kanunda yapmak istedikleri değişikliği, "teröristlere zırh oluşturuyor" çarpıtmasıyla meşrulaştırmaya çalıştı.

(İleri Haber) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dün Trabzon'da parti toplantısında 657'yi hedef aldı. Kamuda esnek ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştırmak için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmeyi planlayan AKP'nin Çalışma Bakanı Soylu, kamu emekçilerine dönük bu büyük saldırıyı meşrulaştırmak için "hendek" çarpıtması yaptı. 

Sanki 657 sayesinde kamu emekçileri "terör" eylemlerine katılıyormuş algısı yaratmaya çalışan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin verdiği vergilerden maaş alacaksın, 657'nin zırhı içine gireceksin, gündüz devlet memuru kisvesinde olacaksın, akşam hendek kazacaksın, molotof atacaksın, ülkemin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırabilmek için haince bir işleyiş içinde olacaksın. Hiçbir devlet memuruna kimse bu hakkı vermez, bu hak helal değildir, bu hak haramdır, biz de buna müsaade etmeyiz. O dönemler, o devirler geçti. Milletin verdiği vergiden aldığın maaşın karşılığını helaliyle ödemek mecburiyetindesin."

657'yi değiştirmek için gerekli kanun değişikliğinin yakında yapılacağını belirten Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Güvenlik kuvvetlerimize kurşun sıkılmasına müsaade edeceksin, terör örgütüne yataklık yapacaksın, terörle birlikte gerçekleştirilen eylemlerde bir devlet memuru olarak, 657 sayılı kanuna tabi olan kişi olarak 'katil devlet' diyeceksin, ondan sonra da oturacaksın, devlet memurunun kisvesi altında hareket etmeye çalışacaksın. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değildir. Gerekli bütün çalışmaları, Devlet Personel Başkanlığına talimat vererek yerine getirme hususunda, bu konuda hepimizin acısının, görevinin gereğini yerine getirmek konusundaki beklentilerimizin oluşmasını ortaya koydu. İnşallah en yakın zamanda bu konuda, gerekli kanuni çerçevede atılacak adımların atılması lazım. Terör örgütünün mensuplarının devletimizin içinde barınmaması lazım. Hem paralel yapı için hem de PKK için aynı şeyi söylüyorum."

İlgili haber: 6 MADDEDE KAMUDA KARŞI-DEVRİM