16 yaşında cezaevine giren Tuğan 44 yaşında tahliye oldu

16 yaşında cezaevine giren Tuğan 44 yaşında tahliye oldu

'PKK üyeliği ve örgüt adına silahlı eylem düzenlemek' suçlamalarıyla 16 yaşında cezaevine giren Serhat Tuğan, Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden 28 yıl sonra tahliye edildi.

44 yaşındaki Serhat Tuğan, iki korucunun öldürüldüğü bir saldırının düzenleyecilerinden biri olmakla suçlanıyordu.

Tuğan için Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan yeniden yargılama başvurusu kabul edildi ve infazı durdurma kararı alındı.

BBC Türkçe'ye hukuki süreçle ilgili konuşan kardeşi Rojbin Tuğan, "Dava yeniden başlıyor ve abim yeniden yargılanacak." dedi.

Rojbin Tuğan, sosyal medya hesabından annesine, oğlunun tahliye olduğunu söylediği anın videsunu da paylaştı.

Aynı zamanda ağabeyinin avukatı da olan Rojbin Tuğan, tahliye kararına hala inanamadıklarını ve tüm ailenin şokta olduğunu söyledi:

"Biz şu anda şoktayız, sevinelim mi, 28 yıl yattığı hapis cezasına üzülelim mi bilemiyorum. Şu an ağabeyim, bizler, hepimiz şoktayız, hasta olan anneme söylediğimizde inanmamıştı. Ta ki onu bu sabah Ankara'da kendi gözleriyle görünceye dek. Ne diyeceğimi bilemiyorum gerçekten.

"Bu bir infaz durduma ve tahliye. Yargılama süreci yeniden başlıyor, önümüzde ne var bilmiyoruz. Dava yeniden başlıyor ve abim yeniden yargılanacak. "

Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından yargılanıp hakkında mahkumiyet kararı verilen Tuğan, cezaevine girdiğinde 16 yaşındaydı.

DAHA FAZLA