115 hamile çocuk skandalının ilk duruşması yapıldı

115 hamile çocuk skandalının ilk duruşması yapıldı

115 hamile çocuk skandalıyla ilgili dava görülmeye başlandı.

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 5 ayda, yaşları 18’in altında 115 çocuğun hamile olduğu saptanmış, çocukların emniyete ve savcılığa bildirilmediği belirlenmişti. Konuyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında, sanıkların yurt dışı yasakları kaldırılırken, skandalı ortaya çıkaran uzman hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Küçükçekmece Başsavcılığı skandalla ilgili yürüttüğü soruşturmada Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Küçükçekmece 20'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. skandal savunmalar yaptı.

'FETÖ KUMPASI'

Başhekim Yardımcısı A.A., “İddianamede suçun başlangıç tarihi olarak gösterilen 1 Ocak 2017 tarihinde sosyal hizmetler biriminden sorumlu başhekim yardımcısı değildim. Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda işlemler yapıldı. Herhangi bir ihmal söz konusu değildir. Hakkımda açılan bu davanın FETÖ terör örgütünün şahsıma düzenlediği bir kumpas olduğunu düşünüyorum. Ben suçsuzum” dedi.

A.A.’nın ardından Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. savunmasını yaptı. Sorumluluğun kendisine ait olmadığını belirterek, skandalı ortaya çıkaran Ş.İ.N.’nin sorumlu olduğunu iddia eden N.D, “İddianamede suçun bitiş tarihi olarak gösterilen 24 Mayıs 2017 tarihinden önce 9 Mayıs 2017’de görevimden ayrıldım. Benim görevden ayrıldığım tarihte ihbarda bulunan Ş.İ.N. görevliydi. Bu tarihlerde bir suç varsa suçlusu Ş.İ.N.’dir. Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda işlemler yapıldı. Herhangi bir ihmal söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

SKANDAL KARAR

Savunmaların ardından mahkeme ara kararını açıkladı. Başhekim Yardımcısı A.A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D.’nin yurtdışı çıkış yasağını kaldırdı. İki sanık isterlerse duruşmalara da gelmeyecek. Ancak skandalı ortaya çıkaran tanık Ş.İ.N.’ye yönelik bir karar çıktı.

Hastanede hamile çocuklar olduğunu resmi birimlere ihbar eden tanığın, mahkemeye zorla getirilmesine karar verildi.

DAHA FAZLA